Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият министър на образованието проф. Тодор Танев е на

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВБившият министър на образованието проф. Тодор Танев е на
Коментари Харесай

Бивш образователен министър: Присъственото обучение трябва да се задържи максимално дълго 

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Бившият министър на образованието проф. Тодор Танев е на мнение, че образованието на учениците би трябвало да остане оптимално дълго присъствено.

" Образователната система е най-потърпевша от Ковид рецесията. Всички участници в просветителния развой - възпитаници, учители, шефове, министерството, родителите, работодателите са пострадали. Присъственото образование би трябвало да се задържи оптимално дълго. Това е съгласно разнообразни експертизи. Приятели сме със настоящия министър, той беше в моя екип. Има една поредност на министерството в това отношение. Не можем да се съобразяваме с всички условия. Например сега шефовете, както и учителите желаят онлайн образование най-малко до Нова година. Те са прави, тъй като не желаят да се разболеят. Но същото това нещо се случва в последна сметка и с докторите. Някои от тях напущат. Някои от учителите желаят да изоставен и не могат да бъдат арестувани. Но просветителната система не може да страда от това. Образователната система е част от националната сигурност на страната. Това е част от националната еднаквост. Няма кой различен с изключение на тази система, който да основава бъдещите българи ", показа той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Седми и 12-и клас са основни моменти в образованието и там ще се усети най-неприятно, тогава е кандидатстването. Имаме 2400 учебни заведения, от които към 1000 към момента нямат нито един инфектиран преподавател или възпитаник. Сега да ги затворим ли? Има и такива висши учебни заведения. И те ли би трябвало да бъдат затворени? Да се оставят управленията на обособените университети да решат съгласно обстановката за себе си какво да се прави. Аз мисля, че редуването на 10 дни присъствени с 10 неприсъствени, както се предлага, може да се приложи единствено при висшистите ", съобщи още проф. Танев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР